Rollercoaster tycoon

Waar het allemaal begon

Rollercoaster tycoon is een van de bekendste tycoons die er bestaat. De originele rollercoaster is gemaakt in 1999 door Chris Sawyer. Hij begon met het maken van Transport tycoon en toen de ontwikkeling van deel twee niet goed wilde besloot hij om iets anders te verzinnen. Door het lezen van een boek over achtbanen raakte hij geïnspireerd om Rollercoaster tycoon te maken. Dit spel was een groot succes en na veel werk kwam er in 2002 een vervolg uit genaamd Rollercoaster tycoon 2. Later werd ook rollercoaster 3 gemaakt onder de naam van Atari.

Wat is Rollercoaster tycoon?

Rollercoaster tycoon is een bedrijfsmanagement game waarin je moet proberen een pretpark te beheren. In de eerste twee games was alles in 2D en waren de mogelijkheden nog niet divers. Deze games vormde de laag waar de franchise op kon worden gebouwd. Deze games boden wel al de dingen die zorgden dat Rollercoaster tycoon bekend werd. Dit was natuurlijk het bouwen van je eigen achtbaan. In Rollercoaster tycoon 3 was dit pas echt leuk gedaan omdat je nog meer opties had om je achtbaan en pretpark zelf in te richten. Het spel biedt een stijgende moeilijkheidsgraad en zorgt voor uren speelplezier.

Het volgende deel van Rollercoaster tycoon

Na een lange tijd was er eindelijk nieuws over een nieuwe rollercoaster die in 2015 uit kwam genaamd: Rollercoaster worlds. Dit spel wordt door veel mensen geprezen, omdat er nieuwe functies kwamen die de game nog nooit had gezien. Deze functies waren onder andere: een co-op functie om met je vrienden te spellen, een dynamische AI die zorgt dat poppetjes ook echt met een doel naar je park komen en gebogen padden en achtbanen die in elke hoek kunnen draaien. Al deze opties zorgen voor nog meer creativiteit en zullen rollercoaster nog leuker dan ooit maken. Dus waar wacht je op? Koop nu de nieuwste rollercoaster tycoon of speel eerst een van de oudere versies!

Terug naar overzicht