Prison tycoon

Manage je eigen gevangenis

Prison tycoon is een bedrijfssimulatie spel gemaakt door Virtual Playground en gepubliceerd door ValuSoft in 2005. Het doel van het spel is het bijhouden van een gevangenis. Hou de wachters blij, de gevangenen braaf en dat allemaal terwijl je geld probeert te verdienen. Er zijn inmiddels veel verschillende uitbreidingen die je allerlei verschillende gevangenissen laat beheren. Ook kwam er in 2009 een iPhone versie uit.

Hoe werkt Prison tycoon?

De bedoeling van het spel is het creëren van een gevangenis compleet met wachters, gebouwen en natuurlijk gevangenen. Het uiteindelijke doel is het maken van een grote gevangenis die bekent staat om het goede gedrag van de gevangenen, de goede wachters en de juiste voorzieningen. Uiteindelijk met je proberen zoveel mogelijk geld bij elkaar te kunnen krijgen.

Prison tycoon: Een unieke ervaring

De makers van Prison tycoon hebben 96 verschillende gevangenen gemaakt met 100 animaties zodat elke gevangenen er anders uitziet. Ook heb je verschillende meters boven de hoofden van de gevangenen die ervoor zorgen dat jij makkelijk kan zien wat je moet maken om iedereen tevreden te houden. Kan je het aan?

Terug naar overzicht